Zonnepanelen

Zonnepanelen dragen bij aan een beter klimaat, en zijn goed voor uw portemonnee. We leggen ze dan ook standaard op alle nieuwe huizen die we bouwen. Daarnaast leggen we elk jaar zoveel mogelijk zonnepanelen op bestaande woningen. U leest er hieronder meer over.

Wat we doen

Elk jaar sturen wij diverse buurten een aanbod voor zonnepanelen. De buurten die wij aanschrijven, worden zorgvuldig geselecteerd. Ze voldoen aan een aantal voorwaarden:

  • De daken lijken geschikt voor zonnepanelen.
  • Er staan géén werkzaamheden aan het dak gepland voor de komende jaren.
  • De ligging (ten opzichte van zon) is goed. Er staan bijvoorbeeld niet teveel bomen in de weg.
Soms gaat het om woningen die onderdeel zijn van een renovatie- of verduurzamingsproject, maar we schrijven ook woningen aan waar geen project gaande is. Ons streven is om elk jaar zo'n 1.000 huishoudens een aanbod doen voor zonnepanelen op hun bestaande woning.

Samenwerkingspartner: Kemkens Solar

In 2021 zijn wij voor onze zonnepanelenprojecten een samenwerking gestart met Kemkens Solar. Aangezien wij zelf geen zonnepanelen kunnen leggen, doen zij dit voor ons. Van het adviesgesprek tot de nazorg en het onderhoud: via Kemkens Solar is het allemaal geregeld.

"Het plaatsen van de panelen was in een halve dag gepiept, we hebben er totaal geen rommel van gehad. Ik ben onder de indruk van het aantal kilowattuur dat ik al heb terug geleverd. In onze wijk zijn alle gebruikers heel tevreden. Op deze manier helpen we het milieu én onze eigen portemonnee een handje."

Bart van der Elst, secretaris HV Martinipad - heeft zonnepanelen sinds 2020.

Wilt u ook een aanbod?

Het liefst willen we zo snel mogelijk op zoveel mogelijk daken zonnepanelen leggen. Helaas kunnen we niet overal tegelijk zijn. Bovendien zijn niet alle daken geschikt.

Bent u benieuwd of u in 2022 een aanbod van ons kunt verwachten? Mail dan naar duurzaamheid@zayaz.nl.

Zelf (laten) leggen?

Als u ons aanbod voor zonnepanelen liever niet wilt afwachten, mag u het ook zelf regelen. In dat geval moet de installatie wel voldoen aan onze kwaliteitseisen. Daarom moet u vooraf toestemming bij ons aanvragen. Neem dus altijd contact met ons op. Kijk hier voor meer informatie.

Advies voor wie al zonnepanelen heeft

Geregeld krijgen wij vragen van bewoners die zonnepanelen op hun dak hebben. Zij vragen zich af hoe ze de zonnepanelen moeten onderhouden. Of hoe ze kunnen zien of de zonnepanelen het wel doen. U vindt hier de antwoorden op veelgestelde vragen.

Meer informatie

Bekijk hier de brochure die huurders krijgen als hun woning aan de beurt is voor het leggen van zonnepanelen.