WarmteWissel

Vanuit onze samenwerking met 7 andere Brabantse corporaties (onder de naam 'Lente') startten we eind 2019 de WarmteWissel: een prijsvraag waarin we marktpartijen opriepen om met hét alternatief voor de gasgestookte individuele cv-ketel te komen. Zo willen we duurzame ontwikkelingen versnellen.

Op naar minder of géén gebruik van aardgas

In maart 2020 werden 3 winnaars bekendgemaakt. Zij mogen hun oplossingen uittesten in onze woningen. Daarmee komen we weer een stap dichter bij ons doel: minder of géén gebruik van aardgas in onze huizen, en voor bewoners maximaal wooncomfort tegen dezelfde (of lagere) energiekosten.

Eerste proef: Fectum

Winnaar Fectum is met hun oplossing de eerste partij die met testen is gestart. Eerst in een lege woning van collega-corporatie BrabantWonen en vervolgens in 7 bewoonde woningen, waaronder één van Zayaz. Die woning staat in de Donk, en is uitgekozen na een oproep gericht aan zo'n 500 mogelijk geschikte adressen. Fectum gaat daar binnenkort de installatie plaatsen. Benieuwd hoe hun oplossing werkt? Bekijk het in dit filmpje:

Nog 2 winnaars: Cooll en Tarnoc

Ook de partijen Cooll en Tarnoc wonnen met hun oplossingen de mogelijkheid om deze te gaan testen in onze woningen. Zij gaan hier waarschijnlijk in 2021 met aan de slag. Meer weten over deze oplossingen, of over de WarmteWissel? Kijk op www.warmtewissel.nl.